Život s inkontinencí

Jak bojovat s úzkostí kvůli inkontinenci

5 min. čtení

Veřejné vystupování. Dlouhé cestování. Inkontinence. Mnoho věcí, které nás v životě potkávají, může způsobovat úzkost. 
Úzkost je běžná reakce na stres a je vlastně užitečná, protože jsme díky ní ostražitější a opatrnější. Například mírná nervozita před veřejným projevem může pomoci zvýšit pozornost a zbystřit smysly. Nebo vás může přimět dokončit projekt ve stanoveném termínu. Tyto pocity úzkosti ovšem zpravidla odezní ihned poté, co daná situace pomine. Pak jsou ovšem úzkosti, které nejsou zdravé ani užitečné.
Únik moči u mužů je častý zdravotní problém, který má negativní dopady na psychiku a sebevědomí. Muži považují tento intimní zdravotní problém za slabost, takže se za ni stydí. Pro zvýšení sebedůvěry vám přinášíme několik tipů, jak se s úzkostí vyrovnat a jak ji překonat.

Cvičte a hýbejte se

Pravidelné cvičení a fyzická aktivita dodávají celkový pocit pohody a snižují úzkost. Přímo v úzkostném stavu pak může uklidnit rychlé aerobní cvičení nebo rychlá chůze.
   

Naučte se relaxovat

Relaxační techniky od meditace po hluboké dýchání mohou pomoci zahnat pocity úzkosti. Jednoduchá a účinná jsou také svalová relaxační cvičení. Vyberte si sval, na několik vteřin ho pevně stáhněte a poté uvolněte. Cvičení opakujte se všemi svaly.

Promluvte si o tom

Mnoha lidem pomůže, když se zapojí do podpůrné skupiny, kde se mohou s ostatními podělit o své problémy i úspěchy. Může to být klidně facebooková skupina lidí se stejným problémem. Ke zmírnění pocitů úzkosti může také pomoci rozhovor s důvěryhodným přítelem, duchovním nebo psychologem.
 
 
Informace obsažené na této stránce nenahrazují konkrétní, individuální lékařské rady a pokyny vašeho lékaře nebo poskytovatele zdravotní péče. Pokud máte obavy o své zdraví nebo zdraví svých blízkých, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc. Nikdy byste neměli odkládat vyhledání lékařské pomoci, ignorovat lékařské rady nebo přerušit léčbu kvůli informacím na těchto webových stránkách. Záměrem společnosti Depend® (a případně všech lékařských odborníků) je, aby informace na těchto webových stránkách byly aktuální, včasné a přesné, ale v rozsahu povoleném zákonem, neneseme žádnou odpovědnost za reklamace, chyby nebo omyly. Společnost Depend® může tyto materiály kdykoli změnit bez předchozího upozornění.