O inkontinenci

Jak na inkontinenci u mužů

5 min. čtení

Únik moči u mužů nemusí být stopkou pro aktivní životní styl. Stačí jen trocha plánování. Díky uvedeným tipům vás nic nevyvede z míry – a nikdo si ničeho nevšimne – bez ohledu na to, co máte zrovna v plánu.

Naučte se s sebou nosit batoh, sportovní tašku nebo brašnu přes rameno

Ženy to mají v tomto ohledu jednodušší než muži – kabelka je součástí jejich outfitu a nikdo se nepozastavuje nad tím, že s ní ženy chodí na záchod.  Příruční tašky a batohy pomohou i mužům zamaskovat pánské inkontinenční pomůcky. Kromě absorpčních pomůcek v brašně můžete nosit i další osobní věci, jako jsou sluneční brýle, zápisník, časopis či klíče. V tašce mějte připravenu dostatečnou zásobu náhradních zdravotnických pomůcek k výměně na veřejných toaletách. Zároveň v tašce nebo batohu můžete odnést a vyhodit použitou pomůcku do odpadkového koše.

Mějte vždy po ruce mikrotenové sáčky. 

Do příruční tašky si přibalte plastové sáčky, do kterých zabalíte použitou inkontinenční pomůcku. Tmavší modré nebo černé sáčky mohou zamaskovat, co je uvnitř, pokud je třeba vyhodit použité vložky nebo plenkové kalhotky na veřejnosti. Hygienické sáčky pohlcující pachy najdete ve většině drogerií nebo na internetu.

Pro případ potřeby mějte v autě připraveny náhradní absorpční pomůcky.

Jako záložní zásobu si připravte vždy alespoň jeden nebo dva kusy vložky Depend® Guards nebo Depend® pro muže či inkontinenční pleny nebo plenkové kalhotky pro dospělé a nezapomeňte zásobu dle potřeby doplňovat.

Plánujte. 

Předem si najděte toalety, zejména na místech, která nenavštěvujete příliš často. Je užitečné si také stanovit harmonogram pravidelných výměn. Nebojte, že si ostatní všimnou drobností, jako je vyhození sáčku na toaletě. Nad vaší osobní péčí se nikdo pozastavovat nebude.

Informace obsažené na této stránce nenahrazují konkrétní, individuální lékařské rady a pokyny vašeho lékaře nebo poskytovatele zdravotní péče. Pokud máte obavy o své zdraví nebo zdraví svých blízkých, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc. Nikdy byste neměli odkládat vyhledání lékařské pomoci, ignorovat lékařské rady nebo přerušit léčbu kvůli informacím na těchto webových stránkách. Záměrem společnosti Depend® (a případně všech lékařských odborníků) je, aby informace na těchto webových stránkách byly aktuální, včasné a přesné, ale v rozsahu povoleném zákonem, neneseme žádnou odpovědnost za reklamace, chyby nebo omyly. Společnost Depend® může tyto materiály kdykoli změnit bez předchozího upozornění.